Sedum

Heeft u wel eens aan een sudumdak gedacht? Clements Daktechniek kan bij u een sedumlaag aanbrengen op platte daken, mmar ook op een serre of bijkeuken. Niet alleen ziet het er erg mooi uit maar het heeft nog veel meer voordelen.
Het is een mooi groen dak, vele malen mooier dan het grijszwarte dakleer. Nu krijgen wij bij het openen van het raam al direct de geur van natuur naar binnen. Een sedumdak helpt ook de warmte buiten te houden. Dit is in de serre al goed waarneembaar. Door de isolerende werking voelt de ruimte onder het sedumdak naar verluid in de zomer vaak kelderkoel aan. In de winter verliest deze ruimte juist minder warmte. Kortom, sedum isoleert! Een sedumdak houdt ook een gedeelte van de omgevingsgeluiden tegen. Maar het allerbelangrijkste is toch nog wel dat het supergoed is voor het milieu: Een sedumdak neemt superveel CO2 op!
Een nieuw sedumdak neemt ook veel water op. Dit water belast dan niet het rioleringssysteem maar wordt opgenomen door het sedum. Hierdoor bestaat er minder kans op riooloverstromingen bij ernstige regenval. Maar het sedumdak beschermt het dak ook nog eens tegen de invloeden van bijvoorbeeld het weer en de erosie. Door de sedumbedekking kan er geen zonlicht bij de dakbedekking komen. Ook kan er geen sneeuw en directe kou op het dakleer terecht komen. Hierdoor ontstaat er veel minder slijtage aan het dak en is er minder onderhoud nodig. Er zitten dus heel veel voordelen aan een sedumdak. Daarnaast zijn de kosten relatief laag door de verstrekte subsidie vanuit de Gemeente Groningen.
Voor een sedumdak is wel een dakconstructie nodig die sterk genoeg is. Sedumdaken zijn opgebouwd uit een aantal lagen. Onder andere uit een noppenmat waar de waterreserves in worden opgevangen. Bovenop deze noppenmat komt een substraat. Als laatste komt het sedum er op te liggen.
Wilt u meer informatie?
Wij zijn u graag van dienst.

Na een paar weken, het volgende resultaat.

This site is protected by wp-copyrightpro.com